Chestii aleatorii ce le găsesc faine

Îmi permit aroganța de a pune aici o listă curată de mine și am așteptarea să o luați de bună, fără întrebări. 

Instagram

Am dat din întâmplare peste unul din cele mai drăguțe conturi, cel al Centrului Ceh. Pagina prezintă modul în care cultura și limba noastră au fost influențate de cultura cehă și evenimente legate de promovarea acesteia în spațiul românesc. Bine, cam toate sunt prin București sau la mare, dar din cate am înțeles, au un parteneriat cu librăriile Cărturești unde ar trebui să găsim dicționarul lor ilustrat. 

Apropo: vrabie  este un cuvant ceh. 

YouTube

Asta este pentru nișa de iubitori Radio Renașterea, Omul cu chitara albastră, variațiuni pe aceeași temă. Pe scurt, o voce calmă și tihnită, subiecte de minimă și în același timp maximă importanță, vorbe de înțelepciune și cântec de fluier. Cam asta găsim pe canalul lui Cu Iosif pe coclauri, echivalentul poveștii de seară pentru mine. 

Iosif documentează viața și tradițiile satului românesc, cu predilecție cel maramureșan. Îl găsesc absolut fabulos!

Film

Le jeu este un film ușurel, ce pornește de la premisa ”nothing to hide” și anume, nimeni nu are dreptul să îți încalce intimitatea atâta timp cât nu reprezinți un pericol. Trei cupluri și un prieten comun iau cina împreună după cum obișnuiesc, dar decid să facă public orice mesaj sau apel ce îl primesc în timpul serii. Chiar dacă pe alocuri filmul e puțin siropos și clișeic, sensibilizează prin tocmai aceste trăsături: viața e siropoasă și clișeică. Plus, am ajuns să empatizez cu personajul ce îl bănuiam că are cel mai mult de ascuns. 

Netflix

Sunt înnebunită după Sabrina. O adaptare a benzilor desenate Sabrina the teenage witch, serialul explorează teme foarte importante, dincolo de dimensiunea de divertisment. Este justificat să faci răul dacă îi ajuți pe cei ce îi iubești? Scopul scuză mijloacele? Dacă folosești puterea pentru bine, contează cum ai obținut-o? Să discutăm despre compromis. 

Deși simt că povestea are unele găuri în scenariu să le spun așa (recunoașterea puterii lui Dumnezeu într-un episod și apoi titlul de False God în altul, răspunsurile ușor naive la probleme grele sau un Satana ușor de păcălit), le trec cu vederea pentru că până la urmă e un serial de adolescenți și e bun la a fi un serial de adolescenți.

image source Vanity Fair

Și acum, lasând gluma la o parte, chiar aș vrea să știu ce credeți și voi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s