Mirror, mirror on the wall who’s the driest of them all?

baie

Am început cu o frază în engleză tocmai pentru a nu suna așa de rău. Pielea mea este foarte uscată în general (vorbim aici de un real disconfort) și cu atât mai mult în timpul iernii. Senzației de piele strânsă se adaugă și deosebitele scuame care fac imposibil orice fond de ten: ai mătreață pe față, să o spun pe șleau…

Așa că sunt într-o continuă cercetare de produse pentru piele uscată, de la recomandările dermatologilor până la produse random din magazine. Nu am găsit crema minune, dar aici sunt doar câteva încercate recent și, deoarece simt durerea tuturor deshidrataților, sper că parerea mea va fi de ajutor cel puțin pentru a tăia din listă câteva produse.

Să începem cu ce a funcționat cât de cât.  Ambele produse sunt luate de la DM. Masca purificantă cu argilă promite să netezească pielea cu textură, să curețe și, cel mai important, să hidrateze în profunzime. Este produsul ce mi-a lăsat cel mai puține până la deloc scuame pe față. Orice gel, masca, loțiune de curățare pentru ten uscat îmi lăsa fața aspră. Crema de la Palmer’s m-a atras cu două cuvinte: lightweight și SPF. Bine, în teorie crema asta sună foarte bine și cred că e cea mai eficientă de pâna acum (am încercat La Roche Posay, Nivea, L’Oreal, Ivatherm) sau cel puțin intră în concurență cu cea de la Ivatherm despre care am mai vorbit aici. fata da simplu

Cele mai mari dezamăgiri ale mele! Aveam așa multe așteptări de la gama Kerium DS mai ales. Nu sunt mulțumită de această cremă din mai multe motive. În primul rând, trebuie aplicată o cantitate semnificativă, de cel puțin două ori pe zi, pentru a simți o diferență. Am terminat un tub super repede, vreo trei săptămâni și prețul nu este extrem de ridicat (aprox. 56 de lei) dar când sunt creme mai ieftine care nu pretind că sunt dermatocosmetice și funcționează mai bine, hmm… În al doilea rând, nici nu e așa eficientă. Dacă nu aplic crema observ că pielea e chiar mai uscată decât înainte de începerea tratamentului.

De produsele Bioderma am fost în general mulțumită până acum, dar acest gel de curățare nu a făcut multe pentru mine. Folosesc o perie pentru exfolierea pielii pentru nu o agresa cu produse, dar neînsoțit de perie nu simt că ar avea un efect. Poate curăță praful de pe față. E mai bine decât să te speli cu apă goală, atât pot spune.

fata nu simplu

Cele mai eficiente produse de această dată sunt șamponul și balsamul Dove  care pretind să hrănească fără să încarce părul. Deja folosesc de câteva luni Advance hair series de la Dove, acum iarna optând pentru cel cu ulei uscat. Funcționează chiar mai bine decât mă așteptam, lasănd părul atât de moale încât mi-e greu să îl aranjez (dacă știți sentimentul). Pentru cazuri extreme de par și scalp uscat, îl recomand cu drag. Am și uitat cum e să ai păr electrizat și aspru și piele cu mâncărimi. Iecs! Nu mă văd cumpărând alte produse pentru păr în viitorul apropiat.

par simplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s