Universității, nr. 8

Ăsta e LOCUL! Nu pricep de ce mi-a luat atât de mult să ajung aici.

În primul rând, locația: foarte intimă si domestică. Nu mă declar fan al decorului cu patină antichizată și a ștergarelor ponosite, dar atmosfera e îmbietoare și caldă, deci trecem cu vederea.

În al doilea rând: cât poate fi de genial să mănânci în oraș o masă leșinant de gustoasă și apoi să îți poți cumpăra exact ingredientele folosite și să îți dai tu filme acasă lângă lerul propriu? Asta găsiți la Universității, numărul 8. Din câte am înțeles, Da Pino nu a funcționat tot timpul ca restaurant ȘI băcănie, dar mă bucur maxim de schimbare. Localul cu specific italian este suficient de mic încât să ai senzația unei cămări cu bunătăți extinsă, dar și suficient de încăpător pentru cele 16 locuri. Atmosfera intimă nu e singurul avantaj al dimensiunilor reduse, relația clienților cu personalul este mult mai apropiată, lăsând loc de dialog mai degrabă decât schimbul rapid și rece de comenzi cu care suntem obișnuiți.

Din moment ce pastele sunt făcute proaspăt în restaurant, nici nu s-a pus problema să nu încerc ravioli. Și din moment ce, asemenea Juliei Child, consider untul ca fiind cea mai mare descoperire a omenirii (să fim serioși: există ceva mai bun decât untul?) pernițele umplute cu brânză și spanac, îmbăiate în sos de unt și salvie au fost un delir total. Am gustat și din mușchiulețul de vită cu reducție de oțet balsamic, roșii cherry, rucola și parmezan și, cu altă ocazie, din paste carbonara cu guanciale ce mi s-au părut cam prea ”porcoase” la gust pentru mine, dar nimic nu m-a putut scoate din visul meu lactat. De parcă mintea mea nu a explodat destul până atunci, am luat și un cannoli absolut superb, acompaniat de prosecco.  Încă nu mi-am revenit!

Fun fact: se spune că atunci când a fost invitat în cadrul TIFF, Alain Delon a dorit să mănânce doar la Da Pino (personalul vă poate arăta chiar locul pe care a stat). Crazy!

Cu o atmosferă atât de caldă, nu am putut purta decât în ce mă simt cel mai bine și comod: puloverul meu Zara de lână în care practic trăiesc, oversized și bell-sleeved, o pereche de blugi drepți cu talie înaltă suflecați, dresuri negre și ghetele mele de lac H&M purtate până la refuz.

botine H&M (varianta cu glitter, cele de lac nu mai erau în stoc)

pulover ZARA (al meu este achiziționat dintr-un celebru outlet din Cluj hihi, dar silueta e similară)

pulover ZARA (idem)


20180105-DSCF736120180105-DSCF7357

20180105-DSCF7368
leșin nr.1
20180105-DSCF7367
leșin nr. 2

omnom

20180105-DSCF7379
pâinici proaspete: cine mai dorește, cine mai poftește?
20180105-DSCF7376
brânză, brânză și iar brânză

20180105-DSCF7377

 

20180105-DSCF7382
leșin nr. 3

cannoli

outfit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s